YLEISIMMÄT KYSYMYKSET

1. Mitä pitäisi tehdä, ettei niska-hartiaseutu kipeytyisi eikä sinne tulisi kovettumia?

Syödä terveellisesti ja riittävän monipuolisesti, juoda vettä 2 – 3 litraa päivässä, liikkua ja kuntoilla monipuolisesti, venytellä säännöllisesti, käydä ennalta ehkäisevässä hieronnassa. Tärkeää on myös muistaa riittävän unen merkitys.

2. Kuinka usein olisi tarpeen käydä hieronnassa?

Silloin, kun hoidetaan ongelmaa (esim. lihasjumeja, hermopinteitä, ”penikkatautia”, iskiasta jne.), tulee hoitojen tapahtua riittävän tiheällä aikavälillä, noin 1 – 2 kertaa viikossa. Ennaltaehkäisevässä hieronnassa voi käydä yksilöllisesti 2 vkon – 2 kk:n välein. On myös henkilöitä, jotka tarvitsevat hierontaa tätäkin harvemmin.

3. Voiko tulehdusaluetta hieroa?

Riippuu hierontatekniikasta. Perinteinen ja urheiluhieronta saa yleensä tulehduksen ärtymään ja tulehdusalueen laajenemaan. Tietysti jokaisen asiakkaan tilanne täytyy arvioida tapauskohtaisesti. Se, voidaanko hieronnalla antaa apua kulloinkin kyseessä olevaan vaivaan, riippuu siitä, millainen tulehdus on kyseessä ja missä päin kehoa se sijaitsee. Olen kuitenkin hieronnalla kyennyt tuloksellisesti hoitamaan seuraavia vaivoja, joihin osaan liittyy tulehdus: iskias, tenniskyynärpää, hiirikäsi, poskiontelotulehdus, kolmoishermosärky ja kasvojen hermoitukseen liittyvät nykimiset, esim. elohiiri ja huulen nykiminen.

4. Voivatko raskaana olevat naiset käydä hieronnassa?

Kaikki hierojat eivät hiero raskaana olevia naisia. Hieronnalle ei ole kuitenkaan mitään estettä. Kun noudattaa tiettyjä rajoituksia, voi raskaana olevia naisia hieroa synnytykseen asti.

5. Miksi käytät infrapunasaunaa vastaanotollasi?

Ennen hierontaa käytettynä infrapunasauna lämmittää ja pehmittää tehokkaasti pintalihakset ja laukaisee lihasjännityksiä. Lihakset myös säilyvät pitkään lämpiminä. Näin hieronta-aikaa ei tarvitse käyttää lihasten lämmittämiseen, vaan päästään suoraan käsittelemään ongelmakohtia ja aika tulee käytetyksi asiakkaan kannalta tehokkaammin. Kun pintalihakset ovat lämpimät ja pehmeät, on mahdollista käsitellä syviä lihaksia käyttämällä vähemmän voimaa. Tämä tekee hieronnasta kaikille asiakkaille miellyttävämmän kokemuksen, mutta erityisesti niille, joiden lihakset ovat kipeytyneet.

6. Mitä eroa on urheiluhieronnalla ja perinteisellä hieronnalla?

Urheiluhieronta ei itse asiassa poikkea perinteisestä hieronnasta paljoakaan tekniikan ja hierontatavan osalta. Urheiluhierojan täytyy lähinnä tietää, miten ja milloin urheilijaa hierotaan ottaen huomioon hänen harjoittelukauden vaiheet: onko kyseessä hieronta ennen kilpailua, kilpailun jälkeen, voimaharjoittelun aikana vai lepokaudella. Vääränlainen hieronta esim. juuri ennen kisoja voi pilata kilpailumenestyksen.

7. Voiko ”sekuntia vaille seitenkymppinen” käydä urheiluhierojalla pelkäämättä liian kovakouraista käsittelyä?

Tähän kysymykseen en luonnollisesti voi vastata kuin omasta puolestani. Pyrin tarjoamaan asiakkaalle sellaista hierontaa, joka sopii hänelle. Osa haluaa kovaotteisemman käsittelyn, toiset taas tulevat rentoutumaan ja nauttimaan hieronnasta, jotkut puolestaan haluavat saada ongelmat korjatuksi, vaikka se sitten saisi ”kyyneleet silmiin”. ”Seitenkymppinen” voi tulla urheiluhierontaan ihan samoin kuin 7-vuotiaskin tai kuka tahansa siltä väliltä pelkäämättä tulevansa murjotuksi. Käsittely räätälöidään aina asiakkaan mukaan. Pyrin aina ottamaan huomioon asiakkaan toiveet ja esim. kipuherkkyyden. Pyydän yleensä asiakasta kertomaan hieronnan aikana, onko käsittelyn teho sopiva. Hieronnan tehoa voin muuttaa kesken hieronnan, jos käsittely tuntuu liian kevyeltä tai liian voimakkaalta.

8. Entä jos ujostelee hierojalle tuloa, kuinka paljon hierontaa varten täytyy riisuutua?

Jälleen voin vastata vain omasta puolestani. Yleensä hieronta tehdään hierontaöljyllä paljaalle iholle. Mutta jos ei halua riisuutua, sen vuoksi ei tarvitse jättää käymättä hierojalla. Vaatteet eivät ole este hieronnalle. Päälle voi jättää esim. ohuen puuvillaisen trikooasun, mutta kovin paksut vaatteet, esim. farkut, eivät ole hyvä vaihtoehto.

En ole koskaan käynyt hieronnassa. Mitä hierontakäynnillä tapahtuu? Miten maksan? Voinko pyytää hieromaan pelkästään kipeää alaselkää? Lue vastaukset näihin kysymyksiin tästä linkistä.