Hierontakäynti pähkinänkuoressa

En ole koskaan käynyt hierojalla. Mitä hierontakäynnillä tapahtuu?

1. Kun tulet sisään, jätä kengät alakertaan ja nouse portaat ylös. Muut päällysvaatteet voit halutessasi riisua käytävän naulakkoon. Istuudu odottamaan vuoroasi. Ensimmäisellä käyntikerralla täytä asiakaskortti valmiiksi. Niitä löydät lehtipöydältä.
Jos olet tulossa vain hierontaan, siirry suoraan kappaleeseen 3.

2. Jos olet varannut saunakäynnin ennen hierontaa, sinut ohjataan saunahuoneeseen. Siellä voit omassa rauhassa riisuutua. Saunaan mennään pyyhkeeseen kietoutuneena ja sukat jalassa: tämä hygieniasyistä. Jos sinulla ei ole omaa pyyhettä ja sukkia, saat ne lainaksi. Tarvitset myös vettä, sillä suurin osa ihmisistä hikoilee infrapunasaunassa runsaasti, joten ota vesipullo mukaan. Jos olet sen unohtanut, ei hätää: saunahuoneessa on vesikannu ja kertakäyttömukeja. Löydät sieltä myös kertakäyttöpeflettejä. Kun sauna-aikasi on ohi, sinut haetaan hierontahuoneen puolelle.

3. Ennen hierontaa kanssasi keskustellaan syistä, joiden vuoksi tulet hierojalle ja sovitaan käsittelyn voimakkuudesta, jota voidaan myös ”säätää” hieronnan aikana. Seuraavaksi riisuudut sen verran kuin on tarpeen, hierojan ohjeiden mukaisesti. Hierontapöydälle asettaudutaan yleensä ensin päinmakuulle. Jos tulet saunasta, voit mennä suoraan hierontapöydälle. Hieronnan aikana on hyvä kertoa, mikäli toivot kevyempää tai voimakkaampaa otetta. Päällesi laitetaan peitoksi pyyhe ja paljaana on vain se osa kehostasi, jota kulloinkin käsitellään.

4. Hieronnan päätyttyä voit pukeutua, minkä jälkeen sovitaan mahdollinen uusi käynti ja hoidetaan maksu. Maksaa voit käteisellä tai tilisiirrolla, jolloin saat hierontalaskun mukaasi. Pankkikorttipäätettä minulla ei ole käytettävissä.

Hyvä tietää hieronnasta

Hieronta-aika sisältää valmistelut joihin kuuluu asiakaskortin täyttäminen (ensimmäisellä kerralla), haastattelu, riisuutuminen, pukeutuminen, maksaminen ja uuden ajan varaaminen. Näihin toimenpiteisiin kuluu noin 10 minuuttia joten jos olet esimerkiksi varannut tunnin hieronnan on hieronta-ajan kesto noin 50 minuuttia.

Voit pyytää hierojaa käsittelemään pelkästään tiettyä lihasta/lihasryhmää. Esimerkiksi onnettomuuden tai leikkauksen jälkeen voi pelkästään tietty paikka kehossasi vaatia hierontaa. Kerro toiveistasi hierojalle ja hän ottaa ne huomioon hieronnan aikana.

Mitä tarkoittaa kokohieronta, puolihieronta ja niska-hartiahieronta? Mitä lihasryhmiä kussakin osa-alueessa käsitellään? Lue vastaukset näihin kysymyksiin tästä linkistä.